Hókifli

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg. liszt
25dkg.sütőmargarin
2db.tojássárgája
2dkg.élesztő
csipet só
kevés tej
porcukor és 1 vaníliás cukor.
Tölteléknek
lekvár
dió
mák
gesztenye


Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a rámával,az élesztőt 1dl.langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfottatjuk és hozzá adjuk a liszthez,a tojássárgákkal,a sóval és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységü tésztát kapjunk.Jól kidolgozzuk,8 felé osztjuk és cipókat gyúrunk belőle.Mindengyik cipót 8 cikkre vágjuk éles késsel,a közepébe rakjuk a tölteléket és feltekerjük,kifliket formázunk belőle.A tepsit sütőpapirral kibéleljük,úgy helyezzük rá a kifliket,hogy ne érjenek össze,mert egy kicsit megnövekednek.Közepes lángon sütjük,melegen megszorjuk a porcukor és vaniliás cukor keverékével.


A tésztába nincs cukor,csak annyi amit az élesztő felfuttatásához használunk, töltelék az édes,és a külső szórás.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu