Házi tyúkhúsleves

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 egész tyúk
4-5 sárgarépa
4-5 petrezselyem
és 1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 zeller
1 paradicsom
1 zöld paprika
egész bors
1 evőkanál só


Elkészítés:
A tyúkot feldaraboljuk, egy 5 literes fazékba rakjuk,felöntjük annyi vízzel,hogy még a zöldségek beleférjenek.A forráskor a habot leszedjük,és belerakjuk a zöldségeket,sót,borsot.Lassú tűznél 2 órán keresztül főzzük, hogy a hús megpuhuljon.A húst és a zöldségeket kiszedjük,a levet leszűrjük és cérna metélt,vagy apró kocka tésztát főzünk bele.


A főtt húshoz,gyümölcs,kapor,fokhagyma,paradicsom, mártást lehet készíteni, a zöldségeket a leves mellé tálalom.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu