Fekete erdő torta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
16 dkg kristálycukor
20 dkg finomliszt
1 dkg kakaó

A meggyes töltelékhez:
3 dl meggylé
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dkg kristálycukor
20 dkg meggybefőtt
A tejszínes töltelékhez:
5 dl tejszín
zselatin


Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojások fehérjét egy külön tálban habosra felverjük, majd mikor a hab már kifehéredett, de még nem kemény teljesen, hozzáadjuk a kristálycukrot, és ezután addig verjük, míg szilárd nem lesz. A sárgáját hozzáadjuk a tojások felvert habjához majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet. Az én mottóm ennél a technikánál: forog a tál, forog a fakanál. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha elkészült, felületét meghintjük vékonyan liszttel, és fejjel lefelé rácsra helyezzük, hogy gyorsabban hűljön. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a tortaformát és megfordítjuk.

Míg sül a tésztánk, a meggyes tölteléket elkészítjük. A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagozott meggyet beletesszük. Közben a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük. Zselatint csak annyit rakjunk bele, amennyit megkíván. A meggyes tölteléket is kihűtjük.

Ha ezek mind megvannak, a tortalapot 3 részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána a tejszínes töltelék kerül rá, és így folytatjuk tovább. Amikor összeállt, körbehúzzuk tejszínnel, majd a tetejét is, végül tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.


A meggyes tölteléknél a meggyszemeket vágjuk apróra vagy turmixoljuk össze úgy, hogy darabos maradjon, mert így könnyebb lesz szeletelni a tortát. Többféleképpen is lehet díszíteni, mint a feltöltött képeken is látható.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu