Sült kárász, petrezselymes újburgonyával

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4-5 sütni való hal /kárász v. keszeg/
liszt
2 teáskanál pirospaprika

bors
olaj
1 kg újburgonya
1 csokor petrezselyemzöld


Elkészítés:
A halat beirdaljuk jó éles késsel, besózzuk és egy 1/2 órát állni hagyjuk.A lisztbe keverjük a paprikát és a borsot.A halakat mindkét oldalukon beforgatjuk a paprikás lisztbe, forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.A burgonyát megtisztítjuk,felkockázzuk és kevés olajjal és sóval fedő alatt pároljuk.Végül az összevágott petrezselyemzölddel megszórjuk.


A halat a férjem a nagy Hohó fogta, ez volt ma az ebéd!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu