Meggytorta
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
magozott meggybefőtt
25 dkg vaj
18 dkg cukor
vaníliás cukor
só
5 darab tojás
1 kávéskanál őrölt fahéj
szegfűszeg( őrölt )
15 dkg búzaliszt
5 dkg étkezési keményítő
sütőpor
15-20 dkg darált mandula
4 evőkanál zsemlemorzsa
4 cl likőr
Elkészítés:
Habosra keverjük cukorral, van.cukorral és tojással a vajat.
Ehhez adjuk hozzá a fűszereket és a likőrt. Alaposan összedolgozzuk az összetevőket.
Ezután a lisztet, sütőport a keményítővel összekeverjük.
A masszához lisztet és mandulát adunk és sima masszává dolgozzuk össze.
A tortaformát kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A kész tésztának 2/3 -át tortaformába öntjük. Erre mehet rá a meggy, erre pedig a maradék massza kerül ( egyenletesen elsimítva ).Előmelegített sütőben kb. 180 fokon nagyjából egy órán át sütjük.
Amikor készre sült hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk a formából és meghintjük porcukorral.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu