Brassói aprópecsenye zöldborsóval

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Sertéshús
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
étolaj

őrölt bors
majoránna
1 db húsleves kocka
1 kk. füszerpaprika
kb. 10-15 dkg zöldborsó.

Köretként: burgonya és savanyúság


Elkészítés:
A húst kockára vágjuk, a vöröshagymát karikára vágjuk és kevés olajon megpároljuk, a fokhagymát is apróra vágjuk, ezek után hozzáadjuk a húst és jó alaposan megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vizzel. Hozzáadjuk a fokhagymát a húsleves kockát, és ízlés szerint majoránnát. Amikor a hús kezd puhulni hozzáadjuk a zöldborsót azzal is főzzük egy kicsit. Amikor minden hozzávaló megpuhult akkor megszórjuk 1 kk. fűszerpaprikával és még egyet forralunk rajta. Petrezselymes újburgonyával és savanyúsággal tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu