Kapros-túrós pogácsa( burgonyával )

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
5 dkg élesztő
2 kiskanál cukor
fél deci tej
1 teáskanál só
25 dkg tehéntúró
2 nagyobb ( főtt és áttört ) krumpli
2 deci tejföl
1 tojássárgája
szárított kaporlevél ízlés szerint


Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk. A vajat a lisztel elmorzsoljuk. Ebbe tesszük az élesztőt,sót, túrót, tejfölt, a tojássárgát, és a kaporral kevert langyos, tört krumplit. Egy lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és kb. 1 órát hagyjuk pihenni. Ezután kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra. Pogácsaszaggatóval pogácsákat készítünk. Tepsibe tesszük és a tetejét megkenjük a tojás fehérjével. Elősütött sütőben kb. 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu