Rokokó torta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
krém:
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
2 van.cukor
1 dl tej
20 dkg sütőmargarin

tészta
fél szacskó sütőpor
20 dkg csokoládé
2 ev. liszt
2 ev. zsemlemorzsa
2 van.cukor
5 ev. porcukor
5 darab tojás


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel.A csokit vízgőz fölött olvasztjuk meg. A tojások sárgáját van.cukorral és a porcukorral habosra keverjük.Ezután adjuk hozzá az olvasztott csokit, zsemlemorzsát, lisztel elkevert sütőport. Amikor ezeket is összekevertük óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével. Tortaformában sütjük ki. A krém:
Egy dl tejben a cukrot forraljuk. Ezután adjuk hozzá a van.cukrot és a darált diót. Hagyjuk kihűlni, és a sütőmargarinnal habosra keverjük ki.

Tortalapok közé töltjük a krémet és kívülről is bekenjük. Egy kevés darált dióval a tetejét is beszórjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu