Máglyarakás( dióval )

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10 db kifli
10 dkg cukor
5 db tojás
1/2 l tej
10 dkg margarin
20 dkg darált dió
10 dkg mazsola
4-5 db alma
3 evőkanál kajszi lekvár
2 evőkanál zsír


Elkészítés:
Lehetőleg szárazabb kiflit használjunk, amit felkarikázunk ujjnyi darabokra.A margarint felolvasztjuk, a cukrot, a tojássárgát belekeverjük, majd a tejjel felöntjük.A felkarikázott kiflikre öntjük, közben meghámozzuk az almát, lereszeljük, vagy vékony szeletekre vágjuk.Egy közepes tepsit kizsírozunk, az aljára rakjuk az áztatott kiflit, megszórjuk dióval, a mazsolával, így rétegezzük míg elfogynak a hozzávalók, végül az almát.Előmelegített sütőbe rakjuk, közben felverjük a tojás fehérjét, a lekvárt óvatosan a kemény habhoz keverjük.Kivesszük a sütőből a tésztát, és rákenjük a habot, majd visszarakjuk és szép pirosra sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu