Meggyes és fahéjas kalács

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
1/2 l tej
10 dkg vaj
2 tojás
1 teáskanál só
15 dkg fahéjas cukor
10 dkg mazsola
1/2 l magozott meggy befőtt


Elkészítés:
Az élesztőt 1 evőkanál cukorral,1 dl tejjel felfuttatjuk.A lisztet egy mély tálba rakjuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük az élesztőt.Hozzáadjuk a tojást,olvasztott vajat a sót a maradék langyos tejet és jól kidolgozzuk.Langyos helyen 1 órát pihentetjük.Lisztezett deszkára kiborítjuk,4 egyenlő részre osztjuk.Kisodorjuk, és 2 rudat készítünk meggyel, 2 rudat a fahéjas cukorral és mazsolával, majd feltekerjük.A tepsit kibéleljük sütőpapírral és mind a négy rudat ráhelyezzük.További 1/2 órát pihentetjük,majd megkenjük tojással.Közepes tűznél világos barnára sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu