Aranygaluska egyszerűen

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dl liter tej
8 dkg cukor
2 dkg élesztő
3 tojás sárgája
8 dkg vaj
1 kk. só és reszelt citromhéja
vaníliarud


Elkészítés:
Az élesztőből egy pici tejjel és egy pici cukorral, meg egy kis liszttel kovászt készítek s a lisztre öntöm, 15 percig hagyom kelni. Azután hozzáteszem a többi hozzávalót, jól kidolgozom. Ha a tészta az edény oldaláról levált akkor a felolvasztott langyos vaj követezik mellyel ha eldolgozom még kelni hagyom. Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A tésztadarabkát langyos vajba mártom és kivajazott tepsibe rakom darált dióval, mazsolával majd közepesen meleg sütőben világospirosra sütöm.(kb. 55 percig) vanília sodóval tálalom:-)




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu