Nagyi almás pitéje

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 kg. alma
fahéj
reszelt citromhéj
50 dkg. liszt
1/2 sütőmargarin
1 sütőpor
4 marék cukor

2 tojás sárgája
1 tejföl
kevés lekvár a tészta megkenéséhez


Elkészítés:
Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Meghintem fahéjjal, kevés cukorral és félreteszem állni, míg a tésztát összeállítom. A vajat a liszthez morzsolom, hozzáadom a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt, a cukrot és a sót. Összegyúrom, és kétfelé osztom a tésztát. Lisztes deszkán kinyújtom először az egyiket. Az alsót megkenem lekvárral, és citromhéjat reszelek rá. Majd a kicsavart reszelt almát elosztom rajta és ráteszem a másik lap tésztát. Megszurkálom a tetejét villával, és előmelegített sütőbe teszem. Kb. fél óra alatt készre sütöm 180 fokos sütőben.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu