Almás pite ahogy Niki készíti

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
12 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
2 tojás
2 kanál tejföl
Töltelékhez:
2-2.5 kg alma
25 dkg porcukor
2 teáskanál őrölt fahéj


Elkészítés:
1.) A lisztet a sütőporral összekeverem
2.) Belemorzsolom a sütőmargarint
3.) A tojásokat kikeverem a porcukorral és hozzáadom az eddigiekhez
4.) Belegyúrom a tejfölt
5.) Lereszelem az almát,hozzáadom a porcukrot és a fahéjat,30 percig állni hagyom
6.) A tésztákat ketté szedem és külön-külön vékonyra kinyújtom
7.) A kivajazott tepsibe beleteszem az egyik tésztát
8.) Ráteszem az alma tölteléket
9.) Rárakom a másik tésztát
10.) Villával megszurkálom
11.) Tojással megkenem
12.) Előmelegített sütőbe megsütöm



A tésztát nem nyújtjuk csak szétlapogatjuk a tepsibe

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu