Cirmos kalács

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 tojás
csipet só
2 dl tej
2 ek. olaj
10-15 dkg cukor
5 dkg élesztő
60 dkg liszt

Krém: 20 dkg margarin
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg porcukor
5 dkg kakaópor


Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk és hozzáadjuk a többi tészta hozzávalót. Lágy tésztát dagasztunk, majd hagyjuk, hogy a duplája legyen. Lisztezett felületre borítjuk, 6 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. 3-3-at összefonunk, megkenjük tojássárgájával és díszítésként megszórhatjuk vágott dióval. Utána pihentetjük kb. fél órát, míg a sütő felmelegszik. 160-170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Krém: a szoba hőmérsékletű margarint a cukorral kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük az átszitált kakaóport! Ha túlságosan meleg lenne a konyhában és ezért nagyon megfolyna a krém, akkor rakjuk be a hűtőbe, de ne hűtsük le teljesen. Próbáljunk egy arany középutat találni, inkább szilárdabb legyen, mint folyékony!




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu