Cseszkó- vagy vendégváró szelet

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Kakaós laphoz: 20 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg cukor
3 dkg kakaópor
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 dl tej

Piskótához: 4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt

Krémhez: 1 tojás
5 dl tej
3 ek liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor


Elkészítés:
Kakaós lap: a hozzávalókat összedolgozzuk, 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. Tepsi hátoldalán megsütjük. 180 fokon 5 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta: habverővel az egész tojásokat a cukorral előbb lassan, majd gyorsan sűrű habbá verjük. Hozzákeverjük a lisztet. Sütőpapíros tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 10 perc után 160 fokon.

Krém: a lisztet a tejjel elkeverjük, apránként. Belekeverjük a tojást és a vaníliás cukrot is. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Géppel belekeverjük a margarint és a porcukrot.

Összeállítás: Kakaós lap - krém - piskóta - krém - kakaós lap. Tetejére ízlé szerint olvaszthatunk csokit, vagy megszórhatjuk porcukorral, vagy egy kevés krémet elvehetünk a töltelékből a tetejére.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu