Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 egész ponty
só
frissen őrölt bors
fél deci olaj
1 közepes vöröshagyma
20 dkg csiperkegomba
1 csokor petrezselyem
1 dl száraz fehérbor
Körethez:
20 dkg hosszú szemű rizs
2 ev olaj
só
Elkészítés:
A megtisztított ponty fejét éles késsel levágjuk , húsát lefejtjük a csontról, négy egy forma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben olajon közepes tűzön fedővel fedve, mindkét oldalt pirosra sütjük, majd kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékon az aprított vöröshagymát megfuttatjuk, rászórjuk a megmosott, cikkekre darabolt gombát, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük, magas tűzön összepirítjuk, és meglocsoljuk a fehérborral. Végül kb.3 percet pároljuk, és visszatesszük a halszeleteket.
A rizst kisebb edényben 2 evőkanál olajon megpirítjuk, felengedjük 4 dl forró vízzel sózzuk és lefedjük, 5 -10 percig lassan főzzük, majd félrehúzzuk, fedő alatt pihentetjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu