Macaron

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
A héjhoz: 5 dkg porcukor
150 g finomra darált mandula
3-4 darab tojás szoba hőmérsékletű tojásfehérje;amit előtte egy napig a hűtőben érleltünk
8 ek víz
15 dkg kristálycukor
A krémhez 15 dkg aszalt sárgabarack
5 ek baracklekvár
2 ek citromlé
1 ek nádcukor szirup
4 ek mascarpone
5 ek barackpálinka


Elkészítés:
A tojásokat két részre osztjuk ( fehérje és sárgája ).A tojásfehérjét is két részre osztjuk. Az egyik felét a porcukros mandulához adjuk. ( ha színezni is fogjuk a színezéket is hozzáadjuk )Kis edényben szirupot készítünk.( vízbe cukrot teszünk és takarék lángon feloldjuk. )Amikor a szirup elkészült a tojásfehérje másik adagjához folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük. A felvert habot a cukros-mandulás masszához adjuk.A masszát habzsákba rakjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe kis karikákat nyomunk. Így hagyjuk pihenni kb. egy fél órát. ( Előtte a munkalaphoz ütögetjük a tepsit, hogy a levegő távozzon belőle. )Előmelegített sütőben kb. 160-180 fokon sütjük kb. 6-8 percig. Hagyjuk kihűlni.

A krém összetevőit ( a lekvár és a mascarpone ) nélkül összekeverjük és egy napot a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap a lekvárt és a mascarponet összeturmixoljuk és a pihentetett masszával is összeturmixoljuk. A kis korongokra egy mokkáskanálnyi adagot rakunk és lefedjük egy üres korongal. Hűtőbe tesszük kb. egy napot.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu