Almás-diós kevert

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg reszelt alma
4 db egész tojás
220 g cukor
370 g liszt
1 db sütőpor
1 db kistejföl
220 g vaj
100 g tört csokoládé
2 marék tört dió


Elkészítés:
Egy tálban az egész tojásokat a cukorral habossra keverem. Egy másik tálban összekeverem a sütőport a lisztel, majd hozzá szórom a tojásos-cukros masszához, és beleöntöm a tejfölt. Az egészet összekeverem. Megolvasztom a vajat, amit belecsurgatok a kapott masszába, és elkeverem benne. A tepsibe zsírpapírt teszek, és egyenletesen elosztom rajta a reszelt almát. A reszelt almára ráöntöm a tésztát. Végül belepotyogtatom a csokoládé darabokat és a diót. 230 fokon sütöm. Tűpróbával figyelem, hogy mikor kész.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu