Almás-diós kevert
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg reszelt alma
4 db egész tojás
220 g cukor
370 g liszt
1 db sütőpor
1 db kistejföl
220 g vaj
100 g tört csokoládé
2 marék tört dió
Elkészítés:
Egy tálban az egész tojásokat a cukorral habossra keverem.
Egy másik tálban összekeverem a sütőport a lisztel, majd hozzá szórom a tojásos-cukros masszához, és beleöntöm a tejfölt. Az egészet összekeverem.
Megolvasztom a vajat, amit belecsurgatok a kapott masszába, és elkeverem benne.
A tepsibe zsírpapírt teszek, és egyenletesen elosztom rajta a reszelt almát. A reszelt almára ráöntöm a tésztát.
Végül belepotyogtatom a csokoládé darabokat és a diót.
230 fokon sütöm. Tűpróbával figyelem, hogy mikor kész.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu