Charlotte túrótorta!

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A piskótához:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
pici só
1 kávéskanál sütőpor
baracklekvár
A töltelékhez:

50 dkg túró
4 dl tejszín
1 vanília cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
8 db zselatin lap
1 ananászkompót
(lehet más is)


Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet kiszitálom és összekavarom a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verek. A tojássárgájára rászórom a liszt felét, rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintem rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozom, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 160 fokon aranysárgára sütöm - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni, forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom hogy kihűljön, mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem. A tejszínt kemény habbá verem. A túrót ,citromhéjat ,vaníliát,cukrot jól kikavarom és hozzáadom a beáztatott és felmelegített zselatint és óvatosan a tejszínhabot.Beleszórom az ananászdarabokat.

A piskótatekercset ujjnyi vastagságra szeleteljük.

Egy tálat kibéleltem fóliával , belehelyeztem a piskóta szeleteket ,beleöntöttem a krémet és befedtem a tekercsekkel(ha nem elég babapiskótával pótoljuk)

Legalább 6 órára a hűtőbe tesszük tálaláskor egy tányért teszünk rá és kiborítjuk.

Jó étvágyat!




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu