Diós-Meggyes finomság!

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 tojás fehérje
1 bögre( 250ml )kimagolt meggy
1 bögre rahát
1 bögre cukor
1 bögre liszt
20 dkg darált dió
1 sütőpor
2 ostyalap
lekvár
Krémje:
1 vaj
2 csomag vaníliacukor
6 tojás sárgája
100ml tej
2 kanál liszt


Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad, ezután óvatosan belekavarom a diót,az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot ,a kimagozott meggyet,a sütőport és a lisztet kizsírozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm! Ha nincs rahátotok akkor pótoljátok meggyel vagy dióval.
( A Rahát: török eredetű, gyümölcszselé-szerű, kockára vágott és porcukorba forgatott édesség.)

Krémje: A 6 tojás sárgáját jól összekeverem a cukorral, lisztel, tejjel és jó sűrűre megfőzöm,hűlni teszem. Kikavarom a vajat a vanília cukorral mikor kihűlt a lisztes krém, összekavarom.
Összeállítása:

Ostyalap+lekvár+krém+piskóta+krém+Ostyalap. Tetejére glazur jön de anélkül is jó!




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu