Indiáner házilag

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

3 db tojássárgája
6 db tojásfehérje
5 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 csapott tk sütőpor Töltelék:

2 dl habtejszín
2 ek porcukor
baracklekvár Máz:

20 dkg tortabevonó


Elkészítés:
A habtejszínt cukor hozzáadásával kemény habbá verjük fel. A tojásfehérjéhez cukrot adva félkemény habbá verjük fel. Összekeverjük fél kanálnyi liszttel a tojássárgáját. Ezután belekeverjük a habba. 3 részben óvatosan adagolva adjuk hozzá a sütőporos lisztet. Sütőpapírra habzsákkal kis korongokat nyomunk. A korongok fele lapos a másik felét közepén kissé feltornyozzuk. ( Ez kerül majd a tetejére kalapként )Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 12-13 percig készre sütjük. Utána kivesszük és hűlni hagyjuk őket. A laposakra habot nyomunk, úgy, hogy a közepén hagyunk egy kis lukat. Ebbe teszünk lekvárt. Erre kerül rá a "kalap":)




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu