Krumplis-túrós lepény
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Kelt tészta:50 dkg liszt
pici só
20 dkg margarin
cukor ( kb.:15-20 dkg )
2-3 dkg élesztő
tejföl
1 db tojás
Töltelék (krumplis):kb.: 50 dkg burgonya
vaj
cukor
van. cukor
tej
túrós:20-30 dkg túró
2 db tojás sárgája
15-20 dkg cukor
van. cukor
2 db tojás fehérje
reszelt citromhéj
Elkészítés:
Az élesztőt megkelesztem.
A tészta összetevőit összegyúrom. Állaga közepesen lágy legyen ( ez a tejföl adagolásával elérhető ). A tésztát letakarom és hagyjuk pihenni egy kicsit. Majd kinyújtom és a tepsibe rakom. Erre rétegezzük rá a tölteléket. Elsőnek a burgonyát utána a tehéntúrót, de fordítva is kiváló. ( esetleg a töltelékbe tehető mazsola is )
A tetejét tojással megkenjük. Előmelegített sütőben takarékon kb.: 30-40 percig sütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu