Karamelltorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Piskóta: 8 darab tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt

Krém:1200 ml tejszín (Állati)
600 gramm cukor
30 dkg fehér csokoládé


Elkészítés:
Piskóta:A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra verjük fel. A fehérjéhez cukrot adagolunk és nem túl kemény habot készítünk. A felvert tojásokat gyengéden összeforgatjuk. Apródonként adagoljuk hozzá a lisztet.Sütőkarikába szedjük. Előmelegített sütőben kb. 160 fokon kb. háromnegyed óráig sütjük. Krém:A tejszínt felforraljuk. Egy nagyobb edényben folyamatos kevergetés mellett a cukrot felolvasztjuk. A cukor folyékonnyá válik akkor több részletben öntjük hozzá a tejszínt. Simára keverjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehér csokoládét. Ezzel együtt is simára keverjük el. Ezután egy éjszakán keresztül hagyjuk a hűtőben pihenni.( elvileg be fog sűrűsödni ). Másnap habosítsuk ki.Először csak lassan kevergetjük, majd egy kicsit gyorsabban, de csak egy rövid ideig. ( ha sokáig keverjük ikrásodik ) A cukor hozzáadásával növelhetjük a karamell intenzitását. A piskótát háromfelé vágjuk és a kikevert karamellkrémmel betöltjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu