Ajvár

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
1 kg paprika
50 dkg paradicsom
1 fej fokhagyma
1/4 zeller
2 fej vöröshagyma
1 csilipaprika
1 dl olaj
2 ek. vörösborecet
csombor
kakukkfű
rozmaring
pici só
frissen őrölt bors
1 mk. nátrium-benzonát


Elkészítés:
Megsütjük a padlizsánt és a paprikát, és eltávolítjuk a héjukat. A húsukhoz adjuk hozzá a paradicsomot, hagymát, a fokhagymát, a zellert, és végül megsózzuk. 1 mk. nátrium-benzonátot hozzátéve összeturmixoljuk. Ezután kb. 30 percig főzzük. Legvégül hozzáadjuk a fűszereket. Üvegbe töltjük miután megfőtt. Olajjal lefedjük, és meleg dunsztba tesszük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu