Arab kávétorta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg porcukor
9 darab tojás
1 és fél csomag vaníliás cukor
3 kávéskanál finomra őrölt kávé
1 fél csomag sütőpor
9 ev. liszt
18 dkg csokoládé

Krém: 10 dkg cukor
5 darab tojás
1.5 van. cukor
5 kanál rétesliszt
6-7 evőkanál erős feketekávé
10 dkg főzőcsokoládé
30 dkg vaj
12 dkg porcukor


Elkészítés:
30 dkg porcukrot 9 tojássárgájával és 1 és fél csomag vaníliás cukorral habosra kavarunk, majd 3 kávéskanál finomra őrölt kávét, 1 és fél csomag sütőport, 9 evőkanál lisztet, 9 tojásfehérjének kemény habját adjuk hozzá, és végül beleforgatjuk a 18 dkg apróra vágott csokoládét. Ebből az adagból 3 lapot sütünk. Kikent, kilisztezett 26 cm átmérőjű formában közepes tűznél sütjük. (A csokit késsel szoktam nagyon apróra vágni. (Minden hozzávalót elosztok 3 felé és egyesével sütöm meg a lapokat.)

Krém: 10 dkg porcukrot 5 tojássárgájával, 1 egész tojással,1,5 csomag vaníliás cukorral és 5 kanál rétesliszttel, 5 dl tejben állandó kavarás mellett sűrű péppé főzünk. Időközben hozzá adunk 6-7 evőkanál erős feketekávét és 10 dkg főzőcsokoládét. 30 dkg vajat 12 dkg porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt péppel még egyszer jól kikeverjük. A krémbe is tehetünk 2 kávéskanál őrölt kávét. Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a tortát.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu