Tejszínes epertorta

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

Krémhez:1 tejszínízű puding
3 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 l tejszín
1/2 kg eper


Elkészítés:
A tojásból, cukorból, lisztből piskótát készítünk egy kerek torta formában.A pudingot a cukorral, vaníliával és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük, a tejszínt kemény habbá felverjük.

A kihűlt pudinghoz a fele tejszínt óvatosan bele keverjük, az epret alaposan megmossuk, pár darabról ne vegyük le a csumáját, amivel díszítjük majd a tetejét.Az epreket félbe vágjuk, a krémbe is darabolhatunk, és az oldalát díszítjük majd vele. A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk, az első lapra rákenjük a fele krémet, majd epret, erre rakjuk a következő lapot, és a maradék krémet és epret.A tortát kívülről a maradék tejszínnel bekenjük, majd az eprekkel ízlés szerint díszítjük, tejszín halmokat is nyomhatunk habzsákkal a szélére, legalább 1 éjszakára tegyük hűtőbe.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu