Lajos szelet

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A Tészta

2 ek kakaópor
2 ek méz
2 darab tojás
20 dkg kristály cukor 5 dkg sütőmargarin
2 mokkáskanál szódabikarbóna
40 dkg liszt

A Krém

1 vanília pudingpor
1 puncs pudingpor
5 dl tej
rum
van. cukor
1 kocka sütőmargarin 20 dkg porcukor

A Máz

20 dkg porcukor
2 ek kakaó
5 dkg sütőmargarin
3 ek forró víz


Elkészítés:
A gőz fölött kikeverjük a kakaót, mézet, tojást, sütőmargarint, cukrot, szódabikarbónát és a liszttel jól összedolgozzuk.A vajjal kikent és lisztezett tepsiben 3 darab lapot sütünk ki.

A Krém: a vaníliás pudingot és a puncs pudingot megfőzzük külön-külön( mindegyiket 2,5 dl tejjel ). A puncs pudinghoz rumot adunk, a vaníliáshoz pedig van. cukrot. A sütőmargarint 20 dkg porcukrot hozzáadva jól eldolgozunk, és eszt elfelezzük. Ha a pudingok kihűltek, a cukros sütőmargarint jól összekeverjük robotgéppel.

A máz A hozzávalókat összekeverjük, majd a tésztát bekenjük ezzel a jól elkevert mázzal. Jobb előző nap elkészíteni, mert éjszaka a tésztája puhul.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu