Réteges parfé ( epres )
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
negyed kg. eper
15 dkg porcukor
6 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
1 darab tojásnak a sárgája
1 cs. van. cikor
Elkészítés:
Egy hosszúkás sütőformát fóliával kibélelünk. Felolvasztjuk az étcsokoládét. Kemény habbá verjük fel cukor hozzáadásával a tejszínt. Az egyikbe belekeverjük a langyosra kihűlt csokoládét és a formába öntjük bele.A tojássárgáját a van.cukorral habosra keverjük.,a második adag a tejszínhez keverjük. A csokoládés masszára simítjuk el. Egy kicsit fagyasztjuk. Összeturmixoljuk az epret. A megmaradt habba forgatjuk, és a krém tetejére öntjük rá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu