Házi krémsajt ( sós és-vagy tejszínes )
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 dl tejszín
50 dkg natúr joghurt
( a sós verzióhoz 3 csapott kávéskanálnyi só )
Elkészítés:
Joghurttal összekeverjük a tejszínt.Konyharuhával egy mélyebb tálat kibélelünk, és beleöntjük a joghurtot.A konyharuha széleit jó szorosan összekötjük. A csomónál egy fakanalat kötözünk. Így tudjuk majd a tálra feltenni. A tál aljára, ne érjen le, így ki tud majd csöpögni.Ezután hagyjuk hagy csöpögjön le a hűtőben másfél napig. Kb. 20 dkg kenhető krémsajtot kapunk így...
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu