Pozsonyi kifli

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tészta:fél kg finomliszt
2 darab tojás tojássárgája
25 dkg margarin
2 dkg élesztő
2 dl tej
10 dkg kristálycukor
pici só

A töltelék:30 dkg darált dió
1.5 dl tej
2 cs. van. cukor
15 dkg kristálycukor
0
5 dl rum
1 darab citrom héja
2 ev. baracklekvár


Elkészítés:
A kelt tésztát elkészítjük, és hűvös helyen hagyjuk pihenni. Felosztjuk 4 cipóra. Minden cipóból vékony lapot nyújtunk. 8 cikkre vágjuk fel. A töltelék összetevőit összedolgozzuk. Amikor elkészült a tésztacikkek szélesebb végére teszünk belőle, és ezután feltekerjük. Majd tepsibe rakhatjuk. A tetejét tojással kenjük meg. Előmelegített sütőben készre sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu