Tejszínes túrótorta gyümölcsökkel

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Piskóta:5 db tojás
5 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál liszt
Krém:25 dkg túró
10 evőkanál porcukor
1/2 l tejszín
2 evőkanál citrom esszencia
vagy citromlé
2 evőkanál étkezési zselatin
1 db narancs
3 db kivi


Elkészítés:
Az 5 tojásból, cukorból, lisztből piskótát sütünk egy csatos tortaformába.A túrót, porcukrot, citrom esszenciát jól összekeverjük, ha kell robotgéppel.A zselatint 2 dl vízben felmelegítjük, langyosan tartjuk, kanalanként a túrós masszához adjuk, a tejszínt kemény habbá felverjük, amiből egy keveset félre teszünk a torta díszítéséhez, a többit óvatosan összekeverjük a túrós krémmel. A megsült és kihűlt piskótát vissza tesszük a csatos tortaformába, a krémet ráöntjük a tetejére, pár óra hűtés után, ha van elég időnk lehet egy éjszaka is, lecsatoljuk a tortaformát és megtisztított kivivel és naranccsal díszítjük az oldalát és a tetejét.A maradék tejszínhabbal a szélét kicifrázzuk nyomózsák segítségével.


Bármilyen idény gyümölcs is jó a tortához pl. eper, málna, szeder stb.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu