Cseh krémes

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
10 dkg zsír
1 darab tojás
1 dkg szalalkáli
1 ek. kakaó
8.5 dl tej
26 darab babapiskóta
1/2 dl rum
4 ek. grízes liszt
1 cs. van cukor
30 dkg porcukor
20 dkg margarin


Elkészítés:
A lisztet, a zsírt, 10 dkg porcukor, a tojást, a szalalkáli és a kakaót egy kis tejjel összegyúrjuk. 2 darab lapot sütünk belőle.

Krém:Sűrűre főzünk 3 dl tejet a grízes lisztel és a v.cukorral, kihűtjük, hozzáadjuk a margarinnal kikevert 20 dkg porcukrot. Az egyik lapot a krém felével megkenjük. Erre rakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótát.Erre jön a maradék krém. Erre mehet a másik lap.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu