Tejszínesen málnás joghurttorta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 darab tojás
4 ek. kristálycukor
2 ek. liszt
1 ek. liszt
1 ek. kakaó

A Krém:4 dl joghurt
4 dl habtejszín
8 dkg porcukor
2 ek. zselatin
1 darab citrom héja
25 dkg málna

A Dísz:2 marék málna
5 dkg csokiforgács


Elkészítés:
A piskóta:kemény habbá verjük fel a tojásfehérjét, a tojássárgáját pedig cukorral kihabosítjuk.Hozzáadjuk a lisztes-kakaós keveréket. Végül óvatosan összeforgatjuk a tojáshabot. Tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Utána hagyjuk hagy hűljön ki. A joghurtba tesszük a kristálycukrot, a citromhéját és a zselatint. Összemelegítjük. arra vigyázni kell, hogy ne forrjon. A lényeg, hogy a zselatin felolvadjon. Felverjük a tejszínt. Ezt belekeverjük a langyos joghurtba. Ebbe forraljuk a gyümölcsöt. Összeturmixoljuk mert így lesz a rózsaszín a torta. Pár órára betesszük a hűtőbe pihenni...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu