Sült paprika tojással

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
személyenként 2-3 zöldpaprika
2 db tojás
1/2 fej vöröshagyma
egy kanálka zsír vagy 2 dkg füstölt szalonna



Elkészítés:
A karikára vágott vöröshagymát a zsírban (ha szalonnával készítjük, akkor a szalonnakockákat előbb kiolvasztjuk, és a zsírban hagyjuk a pörcöt, úgy tesszük bele a hagymát) megpároljuk. Ha a hagyma már pirulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, néhány percig együtt sütjük, majd ráütjük a a tojásokat. Megsózzuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a tojások fehérjéi összeállnak. Össze is keverhetjük nt ttaszerűen.Ha a hagyma már pirulni kezd, hozzáadjuk a kari- I I vágott zöldpaprikát, néhány percig együtt sütjük, majd il/jUk a tojásokat. Megsózzuk, és addig hagyjuk a tűzön, f/o( a tojások fehérjéi összeállnak. Össze is keverhetjük rántotta szerűen




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu