Rácsos linzer

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
20 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 sütőpor
citromhéj
fahéj
csipet só.

Töltelék: 15-20 dkg lekvár


Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a cukrot, a diót, és a többi anyagot.Gyorsan összegyúrjuk és 1/2 órát hideg helyen pihentetjük. A tészta 2/3 részét kisodorjuk közepes tepsibe rakjuk, és lekvárral megkenjük.A megmaradt tésztát vékonyra kisodorjuk, rácsokat készítünk belőle, és a tésztára helyezzük.A rácsokat megkenjük tojássárgájával, közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük.Sütés után, ha már kihűlt, ferdén szeleteljük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu