Mákos pite

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tészta:30 dkg finomliszt
20 dkg sütőmargarin
1 darab tojás sárgája
18 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
egy fél citrom lereszelt héja
2 evőkanál tejföl ( 20% zsírtartalmú ).

A Töltelék20 dkg darált mák
20 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
8 dkg puha sütőmargarin
1 darab tojás
fél citrom lereszelt héja és a leve
1 pici só
1 cs. van. cukor
2.5 dl tej
sárgabarack lekvár


Elkészítés:
A finomliszthez adjuk hozzá a sütőmargarint.Összegyúrjuk. Ehhez mehet majd hozzá a többi tészta hozzávalója is.Tovább gyúrjuk. Akkor jó amikor puha a tészta. Ezután a hűtőbe tesszük pihenni. A cukrot, a vajat és a tojást habosra verjük fel.Mehet hozzá a fél citrom lereszelt héja, és a leve, pici só és a vanília. A sütőport a liszthez hozzáadjuk. A tojásos masszához adjuk hozzá a apránként a lisztet, a mákot, és a tejet. Egy mákos masszát kapunk a végén. Sütés előtt a tepsit kivajazzuk. 2 darab gombócot csinálunk belőle. Kinyújtjuk. Lekvárral megkenjük. Erre mehet rá a mákos massza. Kinyújtjuk a második gombócot is. Villával megszurkáljuk és a tojásfehérjével megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 180 fokos sütőben megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu