Tepsis sült csirke

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 1/2 evőkanál Ouzo
1/4 csésze olívaolaj 3 evőkanál frissen facsart narancslé
3 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál mustár
3 evőkanál világos barna cukor vagy méz
2 teáskanál só
frissen őrölt bors
8 csirkecomb ( vagy vegyesencomb és dobverő ) 4 darab mandarin
néhány szál kakukkfű
2-3 közepes hagyma
2 1/2 teáskanál édeskömény
kicsit összetörve


Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban habverővel összekeverjük a Ouzót, olajat, narancsot és a citrom levet, mustárt, barna cukrot és a sót.Frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük. ( Annyi szószt kell csinálni, hogy legyen mivel locsolni sütés közben... )Egy külön tálban keverünk még szeletelt mandarint, a hagymát, a kakukkfűt és a morzsolt édesköményt. Majd a csirkét ebben pácoljuk.A csirkét leöntjük a előzőleg elkevert szósszal a csirke tetejére mehet a mandarinos rész. Minimum néhány órát, de akár egy napot is hagyjuk állni benne ( de gyakran forgatjuk ). Előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig. Utána megnézzük, hogy pirul-e már a bőre. Amennyiben már kezd pirulni akkor, lekapcsoljuk a sütőt. Becsukjuk ajtaját és így hagyjuk bent még kb. 20 percig.


Az eredeti recept és kép:alexandracooks.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu