Zsemlegombóc

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 db zsemle
40 dkg liszt
2 db tojás
4-5 dkg zsír



Elkészítés:
A zsemléket kockákra vágjuk, és forró zsírban megpirítjuk. A lisztből, tojásból 2 dl vízzel galuskatésztát keverünk, beletesszük a megpirított zsemlekockákat, jól elkeverjük, 1/2 órát pihentetjük, majd forrásban levő sós vízbe szaggatjuk a vizes kézzel formázott gombócokat. Kanállal néhányszor megkeverjük, és ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 5-6 percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsurgatjuk, és forró zsiradékba forgatjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu