Zsemlegombóc
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
2 db zsemle
40 dkg liszt
2 db tojás
4-5 dkg
zsír
só
Elkészítés:
A zsemléket kockákra vágjuk, és forró zsírban megpirítjuk.
A lisztből, tojásból 2 dl vízzel galuskatésztát keverünk, beletesszük
a megpirított zsemlekockákat, jól elkeverjük, 1/2 órát
pihentetjük, majd forrásban levő sós vízbe szaggatjuk a vizes
kézzel formázott gombócokat. Kanállal néhányszor megkeverjük,
és ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 5-6
percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsurgatjuk,
és forró zsiradékba forgatjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu