Füstölt szalonnás húsgolyó ( fasírt )

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
0.5 kg darált marhahús
2 doboz sós kréker keksz
1 ek. só
1 tk. paprika
1/4 tk. őrölt szerecsendió
1/2 bögre barna cukor
3/4 bögre füstölt szalonna
3 darab tojás
2 ek. víz
olaj


Elkészítés:
Egy csomag sós krékert, paprika felét, egy pici sót, az őrölt szerecsendiót egy aprítóba tesszük és összeturmixoljuk. A darált marhahúshoz adjuk hozzá az egy darab tojást, a ledarált kekszes masszát.Jól gyúrjuk össze. A tepsinket sütőpapírral béleljük ki és ebbe rakjuk a kis húsgombócokat. A második adag kekszet ismét tedd az aprítóba.Mehet rá a paprika, só, barna cukor és a felkockázott szalonna is.Összeaprítjuk.A húsgolyókat belemártjuk a tojásba és utána a második kekszes szalonnás morzsába.Forró olajban kisütjük. Majd ezt követően előmelegített sütőben kb. 130-140 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.


Az eredeti recept és kép:Tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu