Parmezános csirke fokhagymás kenyérben

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csirkemell
2 bögre finomliszt
4 darab tojássárgája
2 bögre zsemlemorzsa
1 bögre olaj
1 nagy bagett
10 szelet mozzarella
marinara szósz

A fokhagymás vaj: 1/3 bögre vaj
3 gerezd fokhagyma
1 ek. petrezselyem
1 ek. lereszelt parmezán


Elkészítés:
A csirkemelleket feldaraboljuk kb. 1 centis darabokra. A panírozáshoz külön tálakba tegyük a tojásokat, a lisztet, és a zsemlemorzsát. A csirkemellet forgassuk meg lisztbe, majd tojásba és legvégül zsemlemorzsába. Forró olajban sütjük ki a bepanírozott csirkemelleket. Kb. 4 darabra vágjuk fel a bagettet. Kivesszük a bagett belsejét. A csirke falatokat beletekerjük a mozzarella szeletekbe. Ezt így kell beledugni a bagett belsejébe. Kis szeleteket egy alufóliával kibélelt tepsibe rakjuk. Ezután elkészítjük a fokhagymás vajat. Egy tálban összekeverjük az apróra tépkedett petrezselymet, a vajat, a fokhagymát és a parmezánt. Ez elkészül fokhagymás vajjal megkenjük a töltött bagettet. Alufóliával betekerjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Addig sülhet amíg a sajt megolvadt, és a felső része kezd barnulni. Marinara szósszal vagy paradicsommal fogyasztjuk.


Az eredeti recept és kép:BuzzFeedFood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu