Epres-csokis torta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A gyümölcsössütemény alap: 300 gramm csokis keksz( oreo keksz )
100 G g olvasztott vaj

A töltelék:250 ml tejszín
300 gramm étcsokoládé
200 gramm eper

A díszítés:Felolvasztott étcsokoládé
felolvasztott fehér csokoládé
porcukor


Elkészítés:
Az oreo kekszet ledaráljuk. Ehhez keverjük hozzá az olvasztott vajat. Amikor kész egy kerek sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Ezt az oreo kekszes masszát a mélyhűtőbe tesszük kb. 10 percre. Egy edényben a tejszínt az étcsokoládéval összemelegítjük. Ezt a csokis tejszínt ráöntjük a mélyhűtőből kivett kekszes masszára. Kettévágott eperszemeket teszünk rá gazdagon. Amikor elkészültünk hűtőbe rakjuk pihenni kb. 3 órára. Az idő leteltével olvasztott fehér és étcsokoládéval kell lelocsolni és megszórni porcukorral.


Az eredeti recept és kép:Proper Tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu