Őszi sütőtökös édes tekercs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csésze cukor
3 nagy tojás
1 is tök
¾ csésze liszt
½ tk. szódabikarbóna
½ tk. sütőpor
½ tk. fahéj
½ tk. őrölt szegfűszeg
3 evőkanál. porcukor
(liszt meghintésére)

A töltelékhez: 225gramm krémsajt
1 csésze porcukor
6 evőkanál. vaj
1 tk. vanília


Elkészítés:
Egy tálba tegyünk: cukrot, tojást, tököt.Addig keverjük míg a keverék sima nem lesz. Ezután mehet bele a liszt, szódabikarbóna, sütőpor, a fahéj, őrölt szegfűszeg, és a porcukor.Ismét simára keverjük. Egy tepsit beolajozunk és sütőpapírt teszünk bele. A sütőpapírt is megolajozzuk, és meghintjük liszttel. ( tehát a sütőpapír alatt, a sütőpapírt is olajozzuk. )Ezután öntsük a tökös keveréket bele, és előmelegített sütőben süssük 190 fokon kb. 10-15 percig.Sütés közben elkészítjük a tölteléket. Egy tálba tesszük:krémsajt, porcukor, vaj, vanília. Kézi mixerrel összekeverjük. A készre sült tésztát borítsuk ki fejjel lefelé egy konyharuhára.Tehát az alja legyen felül. A konyharuha segítségével tekerjük fel és hagyjuk így kb. 1 órán keresztül hűlni. Utána szépen lassan tekerjük ki vissza. A krémet kenjük el egyenletesen rajta. Ismét tekerjük fel, de már a konyharuha nélkül.


Az eredeti recept és kép:gourmigo

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu