Almás zabkekszes morzsasüti
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A kemény réteg:Egy csomag zabos keksz
vaj
víz
tojás
Töltelék:Hámozott alma
1/2 cukor
3 evőkanál liszt
Feltét:A zacskó zabos keksz
1/2 csésze vaj
230 gram krémsajt
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a kemény réteg összetevőit. Akkor jó mikor puha tészta lesz belőle. Egy 13x9 tepsit olajozzuk ki.Előmelegített sütőben kb. 190 fokon kb. 12 percig sütjük, de a lényeg, hogy aranybarna legyen( akkor jó ).Egy közepes tálban összekeverjük a töltelék összetevőit. Ezt tesszük a már a sült kéregre. Egy közepes tálba rakjuk a zabos kekszet, a vajat és a krémsajtot. Egy villával porhagyósra törjük szét. Szórjuk az almás részre és 32-37 percig sütjük. ( akkor jó mikor aranybarna és az alma megpuhul. )Sütés után hagyjuk kihűlni...
Ez 12 adaghoz való.Az eredeti recept és kép:bettycrocker
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu