Puha almás süti

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
A tészta:fél kg liszt
20 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
3 darab tojás sárgája
1 csipet só
3 ev. 20%-os tejföl
1 darab citrom lereszelt héja


A töltelék:2 kg alma
3 dkg vaj
10 dkg cukor
1 cs. van. pudingpor
3 darab tojásfehérje


Elkészítés:
Egy tálba rakjuk a következő hozzávalókat a tésztához:liszt,cukor, vaj, tojássárgája, tejföl, só, reszelt citrom héja. Összegyúrjuk.Amikor már készre gyúrtuk, úgy választjuk szét két felé, hogy az egyik nagyobb legyen.A nagyobbik részét hűtőbe tesszük, míg a kisebbiket a fagyasztóba rakjuk. Elég annyi ideg amíg a töltelék elkészül.

Az almákat megpucoljuk és utána ledaráljuk őket.Ezt követően vajjal félpuhára pároljuk őket.A pudingot megfőzzük és hagyjuk, hogy langyosra hűljön ki.A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel. Ezt óvatosan az almás töltelékbe forgatjuk bele. A tepsit sütőpapírral béleljük ki.A nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk ki.Beletesszük a tepsibe.Amikor kihűlt a töltelék elsimítjuk rajta. A mélyhűtőből elővett kisebb tésztát ráreszeljük( vagy esetleg rácsokat is készíthetünk belőle. )Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készre sült e már a Puha almás süti...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu