Vajas steak ( grillezve )
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2.5 - 3 cm vastag steak
2 evőkanál só
2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
4 evőkanál olaj
3 evőkanál vaj
2 levél kakukkfű
2 ág rozmaring
2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A steak húst egyenletesen a sózzuk és borsozzuk minden oldalról.Grillrácsra rakjuk és előmelegített sütőben kb. 250 fokon kb. 35 percig sütjük. Egy serpenyőben olajat melegítünk ( amikor már forró az olaj ) beletesszük a steaket és mindkét oldalát megsütjük 30-30 másodpercig. Azonnal, adjuk hozzá a vajat, kakukkfüvet, rozmaringot és a fokhagymát. A vajas olajjal folyamatosan locsoljuk a húst. Ügyelünk rá, hogy minden oldalát megsüssük. A Vajas steak készre sütése után a tűzről levéve kb. 10 percig hagyjuk pihenni és utána szeletelhetjük.
Az eredeti recept és kép:buzzfeed
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu