Sajtos répatorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Répatorta:1 ½ csésze reszelt sárgarépa
1 ¼ csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
⅛ teáskanál őrölt szerecsendió
½ csésze olaj
⅔ csésze porcukor
⅓ csésze barna cukor
2 nagy tojás
1 teáskanál vanília-kivonat

Sajtos rész:16 dkg lágy krémsajt
⅔ csésze porcukor
2 nagy tojás
1 teáskanál vanília-kivonat
½ dl 20% -os tejföl


Elkészítés:
Kb. 3 szál sárgarépát lereszeljük. Egy tálban habverővel összekeverjük a barna cukrot, a porcukrot és a 2 darab tojást. Akkor jó mikor sima masszát kapunk. Ehhez adjuk hozzá az olajat és a vanília kivonatot.Összekeverjük. Mehet hozzá a többi összetevő és ezzel is összekeverjük.

Sajtos rész:Egy nagy tálban simára keverjük ki a krémsajtot és a porcukrot. Egyesével keverjük bele a tojásokat. A többi hozzátevőt is hozzákeverjük.Jó alaposan elkeverjük. Egy csatos tortaformába, elsőnek a répás massza felét öntjük bele.Elsimítjuk. Mehet rá a krémsajtos massza fele. Elsimítjuk.Még egyszer megismételjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük kb. 45 percig. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Kb egy éjszakát( minimum 4 órát ) hagyjuk pihenni a hűtőben.


Az eredeti kép és recept:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu