Csokis palacsinta torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 evőkanál ( kb.100 g) vaj
3 csésze (675 ml) tej
6 tojás
1 ½ csésze (210 gramm) liszt
⅔ csésze (80 gramm) kakaópor
7 evőkanál (105 g) cukor
4 csésze (1 liter) tejszínhab
A ganache összetevők( Párizsi krém ): 1 pohár (225 ml) tejszín
4 evőkanál (200 g) cukor
170 gramm csokoládé
1 evőkanál (15 gramm) vaj
A tetejére ¼ csésze (40 gramm) porcukor


Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Egy másik serpenyőben a 3 csésze tejet is megmelegítjük. Egy tálban habverővel összekeverjük a lisztet, kakaóport, és a cukrot. Belekeverjük a tojásokat. Majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan belekeverjük a vajat és a tejet. Egy tapadásmentes edényben süssünk palacsintákat belőle. A palacsinták között tejszínhabot teszünk ízlés szerint. Egy tányért teszünk a palacsinta "torony" tetejére és körbevágjuk, hogy egy síkban legyen az oldala mindenhol. Egy serpenyőben melegítünk tejszínt. Ezt követően mehet bele a cukor és összeforraljuk. Ezt az egészet ráöntjük a csokoládéra. Kézi habverővel összekeverjük. Ezt az egészet ráöntjük és az oldalát is bekenjük a csokis masszával. Porcukorral megszórjuk a tetejét...


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu