Fahéjas csiga

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Tészta:350 gramm liszt
2 evőkanál kristálycukr
1 teáskanál fahéj
Csipet só
200 ml tej
100 gramm olvasztott vaj
2 tojássárgája

Töltelék:60 gramm barna cukor
2 evőkanál kristálycukrot
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál olvasztott vajat


Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, cukrot, fahéjat, és a sót egy nagy tálba.Egy kisebb tálba, keverjük össze a tejet, vajat, és tojássárgáját, amíg egynemű nem lesz. Utána a kettőt összekeverjük, összegyúrjuk. Utána összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Egy kis tálba mehet: a barna cukor,2 ev. cukor, fahéj, olvasztott vaj.A gyúrótáblát meghintjük lisztel. A tésztát kinyújtjuk akkorára mint kb. egy A4 lap. Elkenjük egyenletesen rajta a tölteléket és jó szorosan feltekerjük. Ezt felvágjuk kb. 8 egyenlő részre. Egy tepsibe rakjuk( legyen kerek és ebben szorosan illeszkedjenek ) Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük kb. 35 percig. Utána cukormázzal lelocsoljuk...


Az eredeti recept és kép:Proper Tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu