Spenótos fehérbab leves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd darált fokhagyma
1 kockázott vöröshagyma
1/2 teáskanál szárított kakukkfű
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
4 csésze zöldség alaplé
2 babérlevél
1 csésze orzo tészta (rövid rizsszemtészta)
2 csésze bébi spenóttal
1 (15 dkg) lehet fehérbab ( megmosva és lecsöpögtetve )
1 citrom leve 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

frissen őrölt fekete bors


Elkészítés:
Közepes lángon egy serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a hagymát,és főzzük, gyakran kevergetjük, amíg a hagyma áttetsző nem lesz, kb. 2-3 percig tart. Ezután keverjük hozzá a kakukkfűvet és bazsalikomot, kb. 1 percig főzzük. Felöntjük a zöldség alaplével plusz még 1 csésze vízzel. AZ egészet összeforraljuk. Hozzáadjuk a rövid rizsszemtésztát. Takarékra vesszük a lángot, és pároljuk kb. 10-12 percig. Utána keverjük hozzá a spenótot és a babot, addig főzzük amíg a spenót is fonnyad egy kicsit, kb 2 percig.Keverjük hozzá a citromlevet és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.


Az eredeti spenótos fehérbab leves receptje és a kép:damndelicious

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu