Sonkás-sajtos töltött gombócok

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 csésze sima burgonyapüré
1/2 csésze apróra vágott sonka
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma 1 evőkanál só
sajt amiket vágjunk 1 cm kockákra
1 csésze liszt
3 felvert tojás
1.5 csésze zsemlemorzsa


Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze:krumplipürét, sót, sonkát, metélőhagymát.Gyúrjunk kis golyókat úgy, hogy a közepébe kis sajtkockákat teszünk. AZ olajat kb. 170 fokra hevítjük fel. A sonkás, sajtos golyókat elsőnek lisztbe, tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk meg. Az olajban kb. 2 percig sütjük, de akkor jól van sütve mikor aranybarna lesz. Melegen tálaljuk ketchuppal és majonézzel.


Az eredeti recept és kép:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu